2015. szeptember 11., péntek

Helyzetjelentés


Mogyi

Már 2. hete jár oviba, de nagyon nehezen megy a beszoktatás. Naponta kb. 2 órát tölt az oviban délelőttönként, de ezt sem viseli túl jól. Reggelente állandóan megy a sírás, hogy nem akar oviba menni. Volt egy-két nap, ami biztatónak tűnt, de a 2. hét vége felé megint jött egy mélypont, amikor itthon is hisztizett, hogy nem akar menni, az ovi ajtaján is alig lehetett betuszkolni, és az oviban is egész délelőtt sírt. Amikor mentünk érte, vele éppen kettesben sétálgatott az egyik óvónő a kertben, mert így tudott csak kicsit kizökkenni.
Kakilni még mindig nem hajlandó wc-be, csak pelusba. A pisiléssel nincs gond, a délutáni alvás közben sem pisil be, viszont csak úgy hajlandó, hogy ha alulról leveszünk róla mindent (cipőt, gatyát, alsógatyát). Így, hogy egyre hidegebbre fordul az idő, és a játszótéren is rendszeresen kell pisiltetni, muszáj lesz erről valahogy leszoktatnunk. Nyilván az oviban sem hajlandóak levetkőztetni egy pisiléshez. Az oviban eddig még nem pisilt.
Az utóbbi napokban eléggé undok néha ovi után, gyakrabban bántja az Emit is, mint eddig.

A legjobb barátja Emma, akivel óriásiakat játszanak a játszótéren délutánonként.

Még mindig tűzoltó Sam a kedvence, nagyon sokszor játszik tűzoltósat. Továbbra is imád vizezni a mosdónál.

A rongyi még mindig a mindene, de sajnos már csak cafatok maradtak belőle. Szerencsére ezekkel a kis darabkákkal is megelégszik.

Amiket utál, és mindig ordít tőlük: orvos, hajmosás, hajvágás.

Tökéletesen tud bukfencezni.

Nagyon jól elvan egyedül is a játszótéren; tesz-vesz, homokozik, tűzoltósat játszik, mászik, csúszdázik, egyedül hajtja a hintát, biciklizik.

Van hogy nagyon kedves, bújós, van, hogy nagyon undok, és semmi nem jó neki.

Emi

Borzalmasan anyás, apás, mással nem marad meg, csak velünk. Ezen majd most próbálunk dolgozni, edzeni egy kicsit, mert nem lenne rossz, ha néha-néha egy moziba el tudnánk menni.
Még mindig nem alussza át az éjszakákat, csak nagyon, nagyon ritkán.
Egyre több szót mond. Pl.: Anya, Apa, Mama, Papa, moly, panda, baba, kaka, alma, tiga (csiga), erre, kakaó, ká (kávé), jó, tata (cica, kacsa), Némó, kajja (bicikli), atta (hinta), tapta (tápszer), tippa (cipő), tó (autó), bada (banán), pó (póló), brekeke (béka), bady (body), ze (=zene), du (Andi), me (meleg)
Sok állathangot is tud már (cica, kutya, tehén, kígyó, kecske, csibe, oroszlán).
Szinte mindent megért, amit mondunk neki. Kérésre odahozza a pelust pelenkázáshoz. 

Többször is belepisilt már a wc-be. Elkezdi fogdosni a punciját, ha nincs rajta pelus, oda kell vinni a wc-hez, ráültetni, ő meg szépen belepisil. Egyszer olyan is volt már, hogy letolta a gatyáját, és próbálta levenni magáról a pelust. Erre levettem róla mindkettőt, ráültettem a wc-re, és szépen belepisilt.

Imádja a kismotorját, és az egyéb járgányokat.

Már majdnem tud bukfencezni. A Mogyitól tanulta. Már át tud fordulni a fején, csak még félreborul.

Továbbra is mindenevő, nagyon jó az étvágya.

Szerencsére jól tűri az állandó puszilgatást.

A Mogyinak kérésre bármit odaad.

Reggel 8.30 körül ébred, este 9.00 körül fekszik le.




Ebéd után mindhárman együtt szoktunk aludni a hálószobában, egy jó 2-2,5-3 órát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése