2015. július 27., hétfő

Emi 15 hónapos

Emi már 15 hónapos, úgyhogy összeszedtem, mik jellemzők rá most, miket tud.




Egyedül iszik pohárból, eszik kanállal. Igazi zabagép, mindent megeszik, és mindenből bármennyit. Ennek megfelelően már 12 kg.
Imádja a banánt, a joghurtot, a vitatigrist, a rakott kelt, a gyümölcslevest, de igazából szinte az összes többi ételt is. :)


  

Lábmérete: 20

12 foga van. A fogzással eléggé meggyűlt a bajunk, elég sok álmatlan éjszakát okozott a családnak. Reméljük, most egy kis szünet (és alvás) következik. Mostanában már előfordul, hogy átalussza az éjszakát, de azért még nem bízzuk el magunkat.


Szól, ha kakil ("ka!"). Szó nélkül lefekszik, ha pelenkázást kér őnagysága, de ha ő éppen nem kéri, hanem én kérem őt, hogy hadd pelenkázzam be, akkor is szépen lefekszik a földre, és megvárja, amíg hozom a pelust és a törlőt, és elvégzem a műveletet.

Imád motorozni. Nagyon motoririgy, teljesen kikészül, ha valaki ráül a kismotorjára. A sisakokért is odavan. Szereti felvenni őket, meg ki-bekacsolni a csatjukat. Reggelente mindig lehajtja Apa sisakjának az elejét.


  



Imádja letenni a fejét a földre, és átnézni a lábai között. Ezt elég gyakran csinálja.



Igazi kis Móka Miki, és egyre nagyobb rosszcsont. Mosolygós, tündéri kislány, de azért elég akaratos és hisztis is mindemellett.

  

Folyton odaviszi a Mogyinak a rongyit, ha megtalálja valahol lerakva. Mogyi ennek néha örül, néha idegesíti, hogy hagyja már békén vele.

Kedvenc zenéje a "Habos kakaó" az Apacuka együttestől. A klip úgy kezdődik, hogy a gyerekek verik az asztalt a bögréikkel. Ezt a jelenetet ők is rendszeresen eljátszák a Mogyival.


Nincs kedvenc kisállata, rongyija, cumija, takarója stb., semmilyen tárgy nem nőtt különösebben a szívéhez. 
Egyedi cumizási technikát fejlesztett ki: a két középső ujjával cumizik.


Néha picit kancsalnak tűnik, de a szemorvos megnyugtatott minket, hogy amint kinő rendesen az orrnyerge, ez meg fog szűnni.

Nagyon anyás (hála istennek). :) 

Felmászik a létrán, és már nem csapódik hátra a csúszdán való lecsúszáskor.

Imádja a kulcsokat, a napszemüvegeket, a motorokat és a bukósisakokat.

Természetesen imádja a Mogyit, és mindig és mindenben próbálja utánozni. Mostanában már szekálni is szokta, pl. jó nagyot belemar, miközben a Mogyi elmélyülten csinál valamit, hogy felhívja a magára a figyelmét. A Mogyi szinte bármikor nagyon könnyen meg tudja nevettetni. Most már kijelenthető, hogy kifejezetten szeretik egymást, és keresik a másik társaságát.


 


  

 

Emi szótár:
pa = Apa, Papa, papucs, paradicsom
ka = kérem, tessék
tza = tűzoltó
kalinka = hinta-(palinta)
pada = panda (Halász Judit panda c. számából tanulta)
ma = anya, Mogyi
tiga = csiga (ez volt az első szava; imádja, amikor csigákat keresünk a kocsifeljárón, majd belerakjuk őket egy lyukba)
vau = kutya
bábá = baba
Tudja, mit mond a kutya és a kígyó: vau, sssz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése