2014. október 22., szerda

Emivel a kórházban

Emi elkapta a Mogyitól a vírusos szájnyálkahártyagyulladást, aminek köszönhetően két napig lázas volt, majd miután a láz megszűnt, kis hólyagocskák keletkeztek a torkán, amik annyira fájtak neki evés közben, hogy onnantól kezdve egyáltalán nem volt hajlandó enni. Két napig próbálkoztunk azzal, hogy beleeröltetjük kanállal, fecskendővel, cumisüvegből a lefejt tejet, de nem sok sikerrel. Végig üvöltött szegényke, és óriási munkával csak 30 ml-eket tudtunk beleeröltetni, ami nem volt elég ahhoz, hogy ne száradjon ki (napi fél liter folyedék kellett volna neki minimum), így hát jobbnak láttuk bemenni vele a Sote csecsemő ambulanciájára. Rögtön ott is tartottak minket, és Emit infúzióra kötötték. Mondták, hogy bent kell maradnia (amíg nem lesz hajlandó újra magától enni), és kérdezték, hogy ott szeretnék-e maradni vele. Ez nem volt kérdés, úgyhogy beköltöztünk egy baba-mama szobába.

Az orvosra várva.


Emike itt már szerencsére biztonságban volt, folyamatosan kapta az infúziót, nem fenyegette tovább a kiszáradás veszélye.


Első alvás a kórházi ágyban.



Első éjszaka a kórházban. 


Emi a folyamatos gyereküvöltés és szirénázó mentők ellenére is hamar elaludt, ráadásul most úgy, ahogy soha nem szokott, az ágyában fekve, nem kellett járkálni vele, és éjszaka is ritkábban ébredt fel, mint eddig, és sokkal könnyebben, egy pillanat alatt vissza tudtam altatni, és nem ébredt fel, amint leraktam. 


Vidám reggeli ébredés



Próbáltunk vele vizet itatni kanálból. Amint látható, nem annyira ízlett neki.

  

Apa kezében elaludt a szokásos pózban.


A 3 napja tartó nemevés ellenére sem tartottunk attól, hogy elfogy a gyerek... :)



Jól eljátszadozott a kórházi ágyában.



Ilyen volt a szobánk:



Még egy alvós kép. 
Túl cuki, ahogy alszik, nem bírom ki, hogy ne fotózgassam állandóan (és azt sem, hogy ne tegyem fel ezeket a képeket). :)


A fürdéshez egy gumikesztyűt húztak a kezére, hogy nehogy beázzon a branülje. Ez neki rettentően tetszett, és végig a kesztyűt rágcsálta.



Fürdés után, tisztán, a pelenkázón, ahol imádott lenni.


Szerencsére nincs több kórházas kép, mert végre - két ott töltött éjszaka után - elkezdett újra enni, és hazajöhettünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése