2014. szeptember 22., hétfő

Első nap a bölcsiben

Ma volt a bölcsis beszoktatás első napja. 9.00-10.00-ig kellett ott lennünk. Mogyi nagyon jól érezte magát, nem is akart hazajönni. Minden kis wc-re ráült, de rendeltetésszerűen használni még nem akarta, csak széknek használta őket. eljátszott szinte egyedül, nekem csak néha kellett részt vennem a játékokban. A többiekkel még nem nagyon barátkozott.

A csoportban összesen 12-en lesznek majd. Most még csak 6 gyerek van a Mogyival együtt, de ma csak ketten voltak rajtunk kívül, mert a többiek beteget jelentettek.

Eddig megismert csoporttársai: Kolos és Panni. Kolos egy Mogyihoz hasonlóan aktív kisfiú (ő már gyakorlott bölcsis, tavaly is ide járt), Panniból pedig eddig csak annyit láttunk, hogy állandóan lefelé görbül a szája, azt mondogatja, hogy "Mami", és folyton belebújik a bölcsis gondozónénibe, Mariannba, mert szegénykének ez most a beszoktatás utáni első hete. A szívem szakad meg, ha arra gondolok, hogy 2 hét múlva a Mogyi jut az ő sorsára.

A jele először cia lett, majd 10 perc múlva vonat, pontosabban mozdony. Ez úgy történt, hogy mikor bementünk felsorolták a még szabad jeleket: cica, vonat, cseresznye, alma. Kérdeztem a Mogyit, hogy melyiket szeretné. Ő csak állt kukán. Erre kérdeztem tőle, hogy a cica jó lesz? Mondta, hogy igen. Be is pakoltunk szépen mindent a cicás szekrénybe. 10 perc múlva megérkezett egy apuka, aki szintén először volt ott a gyerekével, és közölte, hogy nekik a cica kell, mert ő ezt a jelet már réges régen lefoglalta, be is telefonált emiatt többször, mi az, hogy nem írták fel és nem foglalták le neki stb.  Végül mondtam, hogy legyen övé a cica, ha annyira akarja, nekünk jó lesz a vonat is.

Az egyetlen dolog, ami nem szimpatikus, az az, hogy a tízórai cukros tea vagy cukros gyümölcslé. Nagy ritkán egy kis gyümölcs. Szegény Mogyi nem ahhoz van szokva, hogy ital a tízóraija, neki ez nem lesz elég, ráadásul nagyon nem örülök neki, hogy így hiába próbálom kiiktatni a cukrot az étkezésünkből, amennyire lehet, minden nap ilyeneket fog kapni... Szerintem azt fogom csinálni, hogy reggel 7-kor megreggelizik itthon, aztán 9 körül, közvetlenül azelőtt, mielőtt bemegy a bölcsbe, kap valami gyümölcsöt.

Ja, és aminek még Mogyi nem örült: bent nincs labda.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése