2014. augusztus 7., csütörtök

Helyzetjelentés (Emi)

Ma voltunk Emivel a gyerekorvosnál a kötelező 3 hós oltáson. 7080 g-ot és 65 cm-t mértek.
Az esti nyűggel kapcsolatban próbáltam tanácsot kérni a doktornőtől, de vele sem sikerült előbbre jutni. (Emire minden este rájön a nyűg, ami menetrendszerűen fél 8 körül érkezik. Innentől szinte teljesen mindegy, hogy letesszük vagy felvesszük, játszani próbálunk vele vagy békén hagyjuk, semmi nem jó neki. Az a fura, hogy napközben vidám, semmi baja, 5 perc alatt el lehet altatni, amikor látszik rajta, hogy kezd fáradni, este viszont semmi nem jó neki, elaltatni pedig szinte lehetetlenség.) A doktornő kérdezte, hogy elég-e neki este a tej, de mondtam, hogy amikor rájön ez a szenvedés, már szopni sem hajlandó, ráadásul az éjszakát átalussza, csak 6-7 körül kel. Erre mondta, hogy azt ő is kizárja, hogy az éhség a gond. Kérdezte, hogy fürdetjük-e este. Mondtam, hogy igen. Aztán az asszisztensnek az volt az ötlete, hogy biztos rossz helyen van az ágya. De akkor meg miért aludna napközben teljesen jól ugyanabban az ágyban? Ráadásul ha be sem megyünk vele a hálószobába, akkor is szenved. Szóval ők is tanácstalanok voltak, azt mondták: passz. Így, úgy tűnik, marad az esti szenvedés (ami nem csak Emi számára, szenvedés, hanem nekünk is, akik este 10-negyed 11-ig felváltva járkálunk  vele). 

A napirendje egyébként már egész jól kezd kialakulni. Reggel 6-7 körül felkel enni, utána visszaalszik 8-9-ig. Fenn van 1-1,5 órát, majd megint alszik egyet. Aztán ébredés után evés, játék és 1-1,5 óra után újra alvás. Az alvásai ideje viszont elég változóak, fél órától 3 óráig tarthatnak. Este a fent említett nyűg megszűnik a fürdés idejére, mert azt nagyon élvezi. Aztán jön a szenvedés, és végül 22:00 körül az alvás.

Amikor fenn van, egy ideig jól elvan a járókában. Imádja, ha leteszem a földre egy pokrócra, ahonnan lát minket, ahogy teszünk-veszünk, játszunk.

Már ügyesen felnyomja magát hason fekve és néha próbálgatja az átfordulást, de még nem megy neki. A tárgyakat még nem nagyon fogja meg. Ha a kezébe rakom, egy ideig megtartja a csörgőt.

Emi reggel


Emi este



Látszik szegénykén, hogy teljesen ki van készülve. :(



A Mogyi is szeretné felvenni, háha ő meg tudja nyugtatni. :) Amint a képen is látható, Emi ennek az ötletnek nem (sem) örül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése