2017. február 17., péntek

Végre jobban van!



Facetime-ozás Apával



Középfülgyulladás


Szegény Mogyinak megint a fülével van gond. Sírásra ébredtünk ma. Kiderült, hogy középfülgyulladása van. Egész nap rosszul volt, nem játszott, csak szenvedett és aludt.

Úton az orvoshoz.




A bölcsis néni írása Emiről

„Kedves Szülők!

Emi 33 hónapos lett!
Reggelente jókedvűen érkezik, az elmaradhatatlan puszi és pacsi után vidáman sétál be a szobába. Nincs már olyan alkalom, hogy sírna elváláskor.
Napközben jókedvű, sokat beszélgetünk. Figyeli, mit és hogyan csinálok, kivel mi történik. Nyomon követi az eseményeket, ha úgy van, kijavít, J pl. „Azt rossz helyre tetted.”
Ha valaki sír a szobában, azt nehezen viseli. Ilyenkor látom rajta, hogy megpróbálja visszatartani a könnyeit. Pl. Gergő sokat sírt a beszoktatásakor, Emi többször odajött hozzám könnybe lábadt szemmel.
Amikor társai olyat csinálnak, amit nem szabad, odajön hozzá, és meséli „Nézd, Réka, mit csinál a Laura!” J
A szobában sokszor a közelemben tartózkodik, leül mellém, főként érkezése után. Egyre többször vesz részt az alkotó tevékenységekben, pl. pötyizés, ragasztás. Továbbra is szeret babázni, főzőcskézni. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy társaival együtt játszik. Múltkor például Nellivel és S. Laurával együtt babáztak; eljátszották azt, hogy a babák a bilibe kakilnak, fürdőkádba hánynak, majd felhívták a doktornőt. (A hányás- hasmenéses betegség folyamatát utánozták.) Matyival felváltva gurították egymásnak a versenyautót. Máskor Nellivel azt játszották, hogy Emi az anyuka, Nelli a lánya, a babahordozóban pedig a testvére van. Menekülniük kellett, mert bezárták őket.
Rossz idő esetén a szobában történő tornázásokban szívesen vesz részt, sokszor ő kéri, hogy tornázzunk. Például: „Réka, tornázzunk!” Majd 5 perc elteltével megszólal: „Jó, most már elég lesz, hagyjuk abba.” J
Az udvaron is sokszor a közelemben tartózkodik még. Kezdetben mindig megkérdezte, ha be kellett mennem a szobába, hogy „Hova mész?”, mostanában viszont tőlem távolabb motorozik, szaladgál a többiekkel.
Öltözködésnél a kabát, pulóver felvételéhez továbbra is a segítségemet igényli.
A fürdőszobában kérés nélkül odamegy a wc-hez, letolja a nadrágját. A wc-re továbbra sem ül rá. Pelenkacsere végeztével felhúzza a nadrágját, szóbeli irányítás nélkül megmossa a kezét, arcát, majd megtörli. Tükör előtt megfésülöm a haját. Előfordul, hogy mondja „Most két copfot csinálj!”
Étkezés terén továbbra is válogatós, a főzelékeket nem igazán szereti. Gyümölcsök közül a mandarint, narancsot nem szereti. „A héját nem eszem meg, jó?” Uzsonnánál többször repetázik. Ha már nem kér többet, azt mondja: „Nézd, Réka, még ennyit eszek, (ujjával mutatja) és utána nem kérek már.” Folyadékot keveset iszik, kérnem kell arra, hogy egy pohárral legalább megigyon. Egyik alkalommal kértem, hogy még egy picit igyon, majd megszólalt: „Azt akarod, hogy megint mérges legyek???” J Emi, ha valamit nem szeretne megcsinálni, nem lehet meggyőzni.
Ebéd után mostanában csigájával alszik. Kérés nélkül odamegy az ágyához, leveszi a szandálját, kiveszi a hajából a csattjait, hajgumiját, leteszi a mellette levő polcra, és lefekszik. Továbbra is fél 1 körül alszik el, 2-negyed 3 körül ébred. Mostanában előfordult, hogy az utolsók között ébredt. Ébredés után suttogva megkérdezi: „Mikor vehetjük a szandált?”.
Édesanyja érkezésének mindig nagyon örül, uzsonna után mindig mondja: „Most kitolod a kocsit, és utána jön Anya?”. Boldogan sétál ki a szobából.

Súly: 15 kg
Hossz: 100 cm
2017.02.06.
Kiss Réka Emese

kisgyermeknevelő”

2017. február 15., szerda

Bölcsis farsang


 Készülődés.


Mogyi segített elvégezni az utolsó simításokat.


Emivel katicaként nem tudtam betelni. Ennek megfelelő lesz a feltöltött képmennyiség. :)









  







   
Gondozónők az ajtóban (balról): Berni (cica), Nóri (eper), Anikó (katica), Réka (öreg néni).





Emi nagyon élvezte a farsangi bulit.




Átadtuk Rékának a búcsúajándékot, a gyerekek fotójával díszített bögrét. Mikor megkapta, kiszaladt és zokogni kezdett. Azt mondta, nagyon megszerette ezt a csoportot, sokkal jobban, mint az előzőt, és nagyon fognak neki hiányozni.



Ez volt a bögrén: